För 4 personer, 20 minuter
800 g oskalade räkor
1 röd paprika
1 orange paprika
1 grön paprika
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
100 g färska champinjoner
smör och rapsolja
2 dl grädde
2 dl vatten
1 msk paprikapulver
1 tärning grönsaksbuljong
1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
salt och peppar
Att äta till:
ris
blandad sallad
bladpersilja till garnityr
1. Skala räkorna och ställ dem svalt. Strimla paprika och rödlök. Skiva svampen.
2. Fräs paprika, lök och svamp i lika delar smör och rapsolja. Pressa i vitlöken och späd med grädde och vatten. Krydda med paprikapulver direkt i vätskan och låt allt koka upp. Red med majsstärkelse löst i vatten till simmig konsistens. Smula i en tärning buljong och låt allt sjuda 5-6 minuter.
3. Smaka av med salt och peppar. Först nu vänds räkorna ned och grytan lyfts av spisen så räkorna bibehåller sin volym. Servera med ris och blandad sallad. Garnera med bladpersilja som både smakar gott och ser trevligt ut.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng