Räk- och paprikapanna

Ingredienser

För 4 personer, 20 minuter

800 g oskalade räkor

1 röd paprika

1 orange paprika

1 grön paprika

1 rödlök

1 vitlöksklyfta

100 g färska champinjoner

smör och rapsolja

2 dl grädde

2 dl vatten

1 msk paprikapulver

1 tärning grönsaksbuljong

1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten

salt och peppar

Att äta till:

ris

blandad sallad

bladpersilja till garnityr

Gör så här

1. Skala räkorna och ställ dem svalt. Strimla paprika och rödlök. Skiva svampen.

2. Fräs paprika, lök och svamp i lika delar smör och rapsolja. Pressa i vitlöken och späd med grädde och vatten. Krydda med paprikapulver direkt i vätskan och låt allt koka upp. Red med majsstärkelse löst i vatten till simmig konsistens. Smula i en tärning buljong och låt allt sjuda 5-6 minuter.

3. Smaka av med salt och peppar. Först nu vänds räkorna ned och grytan lyfts av spisen så räkorna bibehåller sin volym. Servera med ris och blandad sallad. Garnera med bladpersilja som både smakar gott och ser trevligt ut.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.