Raggmunk & Bacon!

Ingredienser

800 gram fast potatis
2 dl vetemjöl
4 dl standardmjölk
Salt
1 ägg

Bacon

Gör så här

Vispa ihop mjöl, salt och hälften av mjölken till en jämn smet. Häll i resten av mjölken och ägget och vispa ihop.

Skala potatisen och riv den grovt. Blanda ner i smeten direkt.

(Jag hade även i riven gul lök)

Stek bacon och spara matfettet att steka raggmunkarna i.

Klicka ut smeten i omgångar i en stekpanna och platta till med en stekspade. Medelhög värme tills de är gyllenbruna.

Servera med lingon.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.