800 gram fast potatis
2 dl vetemjöl
4 dl standardmjölk
Salt
1 ägg
Bacon
Vispa ihop mjöl, salt och hälften av mjölken till en jämn smet. Häll i resten av mjölken och ägget och vispa ihop.
Skala potatisen och riv den grovt. Blanda ner i smeten direkt.
(Jag hade även i riven gul lök)
Stek bacon och spara matfettet att steka raggmunkarna i.
Klicka ut smeten i omgångar i en stekpanna och platta till med en stekspade. Medelhög värme tills de är gyllenbruna.
Servera med lingon.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng