800 gram fast potatis
2 dl vetemjöl
4 dl standardmjölk
Salt
1 ägg
Bacon
Vispa ihop mjöl, salt och hälften av mjölken till en jämn smet. Häll i resten av mjölken och ägget och vispa ihop.
Skala potatisen och riv den grovt. Blanda ner i smeten direkt.
(Jag hade även i riven gul lök)
Stek bacon och spara matfettet att steka raggmunkarna i.
Klicka ut smeten i omgångar i en stekpanna och platta till med en stekspade. Medelhög värme tills de är gyllenbruna.
Servera med lingon.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk