Placeholder

Rabarberrutor

Ingredienser

4 ägg
5 dl socker
200 g smör
2 dl mjölk
8 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 msk krossad kardemumma

Fyllning:
8 dl rabarber i 0,5 cm tjocka skivor
4 msk socker

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en långpanna.

2. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i mjöl och bakpulver. Tillsätt mjölk och avsvalnat smör och häll smeten i långpannan.

3. Vänd rabarberbitarna i socker och fördela dem över smeten. Grädda ca 25 minuter. Skär upp kakan i fyrkanter när den svalnat.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.