4 ägg
5 dl socker
200 g smör
2 dl mjölk
8 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 msk krossad kardemumma
Fyllning:
8 dl rabarber i 0,5 cm tjocka skivor
4 msk socker
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en långpanna.
2. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i mjöl och bakpulver. Tillsätt mjölk och avsvalnat smör och häll smeten i långpannan.
3. Vänd rabarberbitarna i socker och fördela dem över smeten. Grädda ca 25 minuter. Skär upp kakan i fyrkanter när den svalnat.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…