Placeholder

Rabarberrutor med smul

Ingredienser

4 ägg
2,75 dl socker
1 tsk vaniljextrakt
150 g smör
en nypa salt
3,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
450 g rabarber
1 msk maizena

Smul:
40 g kylskåpskallt smör
3 msk socker
1 dl vetemjöl

Gör så här

1. Sätt ugnen på 180 grader. Klä en bakform, 20 x 40 cm, med bakpapper.

2. Vispa ägg, socker, vanilj och salt om du använder osaltat smör. Smält smöret och häll det i smeten. Mixa snabbt.

3. Sikta i mjöl och bakpulver och vänd ned i smeten. Vispa inte. Häll smeten i formen och jämna till ytan.

4. Skär rabarbern i småbitar, blanda med maizena och tryck ned i smeten.

5. Blanda ingredienserna till smulet med fingertopparna. Strö på rabarbern och sätt in kakan. Grädda ca 40 minuter tills kakan är gyllene.

6. Låt kakan svalna och skär upp i 20 rutor. Servera med glass eller vaniljvisp.

20 bitar

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.