4 ägg
2,75 dl socker
1 tsk vaniljextrakt
150 g smör
en nypa salt
3,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
450 g rabarber
1 msk maizena
Smul:
40 g kylskåpskallt smör
3 msk socker
1 dl vetemjöl
1. Sätt ugnen på 180 grader. Klä en bakform, 20 x 40 cm, med bakpapper.
2. Vispa ägg, socker, vanilj och salt om du använder osaltat smör. Smält smöret och häll det i smeten. Mixa snabbt.
3. Sikta i mjöl och bakpulver och vänd ned i smeten. Vispa inte. Häll smeten i formen och jämna till ytan.
4. Skär rabarbern i småbitar, blanda med maizena och tryck ned i smeten.
5. Blanda ingredienserna till smulet med fingertopparna. Strö på rabarbern och sätt in kakan. Grädda ca 40 minuter tills kakan är gyllene.
6. Låt kakan svalna och skär upp i 20 rutor. Servera med glass eller vaniljvisp.
20 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…