Pajdeg:
2,5 dl vetemjöl
100 g smör
2 msk socker
2 msk kallt vatten
Fyllning:
100 g mandelmassa
400 g rabarber
2 dl crème fraîche
2 ägg
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Finfördela smöret i mjöl och socker till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta raskt ihop till en deg. Lägg den kallt att vila ca 30 minuter.
3. Tryck ut degen i pajformen, sätt aluminiumfolie runt kanten och nagga botten.
4. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 minuter. Ta bort folien. Riv mandelmassan.
5. Ansa och skär rabarbern i små bitar. Vispa samman crème fraîche med ägg, socker och vaniljsocker. Fördela mandelmassan i det förgräddade pajskalet och lägg rabarbern ovanpå.
6. Häll smeten över det hela. Grädda mitt i ugnen 30 - 40 minuter eller tills allt har fått fin färg och stelnat.
7. Servera med vispad grädde eller glass.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…