Placeholder

Rabarberpaj med krämig fyllning

Ingredienser

Pajdeg:
2,5 dl vetemjöl
100 g smör
2 msk socker
2 msk kallt vatten

Fyllning:
100 g mandelmassa
400 g rabarber
2 dl crème fraîche
2 ägg
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Finfördela smöret i mjöl och socker till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta raskt ihop till en deg. Lägg den kallt att vila ca 30 minuter.

3. Tryck ut degen i pajformen, sätt aluminiumfolie runt kanten och nagga botten.

4. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 minuter. Ta bort folien. Riv mandelmassan.

5. Ansa och skär rabarbern i små bitar. Vispa samman crème fraîche med ägg, socker och vaniljsocker. Fördela mandelmassan i det förgräddade pajskalet och lägg rabarbern ovanpå.

6. Häll smeten över det hela. Grädda mitt i ugnen 30 - 40 minuter eller tills allt har fått fin färg och stelnat.

7. Servera med vispad grädde eller glass.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.