100 g rumsvarmt smör
2 dl socker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
3 dl vetemjöl
1 dl mjölk
250 g rabarber
Garnering:
3 msk socker
1,5 tsk kanel
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Vispa rumsvarmt smör och socker med elvisp tills det är poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör om till en jämn smet.
3. Blanda de torra ingredienserna i en bunke, vänd ned i äggsmeten och tillsätt rabarber och mjölk. Blanda varsamt. Fördela smeten i formar som du ställt i ett muffinsbleck.
4. Blanda socker och kanel och strö detta över muffinsen. Grädda mitt i ugnen 15 - 20 minuter. Pröva med sticka.
12 st
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng