350 g rabarber
3 msk rörsocker
0,5 vaniljstång
2 msk vatten
1. Rengör rabarbern. Ansa och skär stjälkarna i tunna skivor. Lägg dem i en kastrull. Skrapa ur vaniljbönorna och mosa dem tillsammans med litet rörsocker på en skärbräda så att kornen separeras.
2. Lägg vaniljkorn, resterande rörsocker och vatten i kastrullen. Koka upp och låt sjuda ca 5 minuter tills kompotten har rätt konsistens.
3. Smaka av och tillsätt litet extra socker om du vill ha den litet sötare.
4. Låt svalna och häll upp i syltburk. Den håller sig i kylen ca 2 veckor.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…