500 g rensad rabarber
4 dl vatten
3 msk socker
1,5 tsk maizena
1 msk vaniljsocker
3 msk vatten
Till servering:
250 g färska jordgubbar
1 msk socker
ev 1,5 dl vispgrädde
1. Skär den rensade rabarbern i 1 cm bitar. Lägg dem i en kastrull med vatten och socker och koka under lock ca 15 minuter.
2. Blanda maizena, vaniljsocker och vatten i en liten skål. Häll redningen i kastrullen under vispning och låt det hela få ett uppkok, men sedan inte koka mer. Häll upp soppan och ställ den svalt.
3. Rensa och skölj jordgubbarna och skär dem i skivor. Lägg dem på en tallrik och strö över socker. Låt jordgubbarna stå och dra medan soppan svalnar.
4. Fördela soppan i 4 små efterrättsskålar. Lägg skivade jordgubbar över soppan. Vispa grädden hårt och fördela den i skålarna strax före servering eller servera grädden separat.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…