Placeholder

Rabarberglass

Ingredienser

500 g färsk rabarber
1 dl vatten
1,5 - 2 dl socker
6 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk,
inte kokad

Gör så här

1. Ansa och skär rabarbern i små bitar. Mät upp vatten och socker i en kastrull och värm tills sockret löst sig. Tillsätt rabarbern och låt sjuda ett par minuter tills de är mjuka.

2. Låt svalna i frysen och mixa slätt.

3. Vispa grädden så att den bildar toppar när du lyfter elvispen. Vänd ihop grädde, kondenserad mjölk och frusen rabarberpuré.

4. Häll upp i en form och frys minst 5 timmar före servering, eller kör smeten i glassmaskin.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.