500 Gram Rabarber
2 st rödlökar
1,5 msk ättika
0.75 dl vatten
5dl socker
4X4 cm färsk ingefära ( går även med 1 msk mald ingefära men färsk ger bättre smak )
1,5 msk curry
2 tsk salt
1 st färsk spansk peppar
6 st torkade aprikoser.
Steg 1:
Skär rabarbern i bitar och skiva rödlökarna. Blanda ner rabarbern och rödlöken med ättikan och vatten i en kastrull. koka ihop i 10 min.
Steg 2:
Fin hacka pepparn, aprikoserna och ingefäran. Lägg ner i rabarberröran lika så med resterande av ingredienserna i och koka sakta på svag värme i 30 min.
Rör om då o då så det ej bränner vid.
Steg 3: Låt svalna lite innan du häller ner det i förvärmda glasburkar
( lägg dom i väldigt varmt vatten en längre stund. )
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng