Rabarberkompott
200 g ansade rabarber
1/2 dl vatten
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kardemumma
Fyllning
3 äggulor
2dl socker
200 g Philadelphia ost
Rabarberkompott
3 dl grädde
3 äggvitor
Botten
200 g digestivekex
75 g smör
Kompott
1) Blanda allt utan smöret
2) Koka upp, låt koka i ca 15 min
3) När kompotten tjocknat, ta bort från värmen låt svalna
Botten
1) Mixa kexen och tillsätt smält smöret
2) Tryck ut Norrbotten i en springform
3) Grädda 175° ca 10 min
4) Låt bottnen svalna
Fyllning
1) Vispa äggvitorna fast.
2) Vispa grädde separat
3) Vispa äggulor och socker, rör ner philadelphiaosten till en jämn smet
4) Rör ner komposten och grädden
5) Vänd sist ner äggvitorna.
6) Frys i minst 5 timmar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…