Rabarbercheescake

Ingredienser

Rabarberkompott

200 g ansade rabarber
1/2 dl vatten
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kardemumma

Fyllning

3 äggulor
2dl socker
200 g Philadelphia ost
Rabarberkompott
3 dl grädde
3 äggvitor

Botten

200 g digestivekex
75 g smör

Gör så här

Kompott

1) Blanda allt utan smöret
2) Koka upp, låt koka i ca 15 min
3) När kompotten tjocknat, ta bort från värmen låt svalna

Botten

1) Mixa kexen och tillsätt smält smöret
2) Tryck ut Norrbotten i en springform
3) Grädda 175° ca 10 min
4) Låt bottnen svalna

Fyllning

1) Vispa äggvitorna fast.
2) Vispa grädde separat
3) Vispa äggulor och socker, rör ner philadelphiaosten till en jämn smet
4) Rör ner komposten och grädden
5) Vänd sist ner äggvitorna.
6) Frys i minst 5 timmar

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.