Rabarberkompott
200 g ansade rabarber
1/2 dl vatten
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kardemumma
Fyllning
3 äggulor
2dl socker
200 g Philadelphia ost
Rabarberkompott
3 dl grädde
3 äggvitor
Botten
200 g digestivekex
75 g smör
Kompott
1) Blanda allt utan smöret
2) Koka upp, låt koka i ca 15 min
3) När kompotten tjocknat, ta bort från värmen låt svalna
Botten
1) Mixa kexen och tillsätt smält smöret
2) Tryck ut Norrbotten i en springform
3) Grädda 175° ca 10 min
4) Låt bottnen svalna
Fyllning
1) Vispa äggvitorna fast.
2) Vispa grädde separat
3) Vispa äggulor och socker, rör ner philadelphiaosten till en jämn smet
4) Rör ner komposten och grädden
5) Vänd sist ner äggvitorna.
6) Frys i minst 5 timmar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng