Placeholder

Rabarber- och jordgubbssoppa

Ingredienser

400 g rabarber
200 g jordgubbar
1 tsk vaniljpulver
ca 2 dl råsocker strö
(mer om rabarbern är sur)
ca 3 dl vatten

Gör så här

1. Skiva rabarbern tunt och skala den om den är grov. Dela jordgubbarna i kvartar.

2. Lägg frukt, vanilj, socker och vatten i en kastrull. Vattnet ska drygt täcka frukten. Låt småkoka tills rabarbern nästan kokat sönder.

3. Sila soppan genom en finmaskig sil och pressa ur saften ur fruktköttet. Låt soppan svalna och ställ sedan in den i kylen tills den blivit kall.

4. Servera med en kula vaniljglass.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.