400 g rabarber
200 g jordgubbar
1 tsk vaniljpulver
ca 2 dl råsocker strö
(mer om rabarbern är sur)
ca 3 dl vatten
1. Skiva rabarbern tunt och skala den om den är grov. Dela jordgubbarna i kvartar.
2. Lägg frukt, vanilj, socker och vatten i en kastrull. Vattnet ska drygt täcka frukten. Låt småkoka tills rabarbern nästan kokat sönder.
3. Sila soppan genom en finmaskig sil och pressa ur saften ur fruktköttet. Låt soppan svalna och ställ sedan in den i kylen tills den blivit kall.
4. Servera med en kula vaniljglass.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng