Rabarber och jordgubbspaj med tosca, 6-8 portioner

Ingredienser

Pajdeg:
125 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk strösocker
1,5 msk vatten

Fyllning:
150 g rabarber
150 g jordgubbar
2 msk strösocker
1 msk maizenastärkelse

Tosca:
100 g smör
1 dl socker
2 msk ljus sirap
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
100 g mandelspån

Gör så här

Gör så här:
1. Mixa smör, mjöl och socker i en matberedare eller för hand till en grynig massa. Tillsätt vatten och mixa till en smidig deg. Låt vila 30 minuter i kylen. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Tryck ut degen i en pajform på cirka 26 cm i diameter. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i 10 minuter. Sänk till 175 grader
3. Skölj och skiva rabarbern i centimetertjocka skivor. Skölj, snoppa och dela jordgubbarna i mindre bitar. Blanda rabarber och jordgubbar med socker och maizena.
4. Blanda smör, socker, sirap, vetemjöl och mjölk i en kastrull. Smält samman och låt sjuda ett par minuter. Tillsätt mandelspånen.
5. Fyll pajskalet med rabarbern och jordgubbarna och toppa med tosca. Grädda mitt i ugnen cirka 30 minuter tills toscan fått fin färg.
6. Servera pajen ljummen med lite vaniljglass eller vaniljsås.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.