Placeholder

Rabarber- och jordgubbskompott med vaniljgrädde

Ingredienser

4 rabarberstjälkar
0,5 dl jordgubbar
0,25 dl socker
2 msk citronjuice

Grädde:
1 dl ovispad vispgrädde
3 msk socker
1 vaniljstång, delad på längden
1 äggula
1,5 dl hårdvispad grädde

Gör så här

1. Värm upp grädde, socker och vaniljstång i en kastrull och sjud tills sockret har löst sig helt. Ta upp vaniljstången, skrapa ur fröna och lägg dem i grädden.

2. Tillsätt äggulan och vispa samman på medelvärme, det får inte koka. Ta såsen från värmen när den har tjocknat något. Låt den svalna helt och vänd sedan ned den vispade grädden.

3. Skölj och skär rabarber och jordgubbar i mindre bitar. Lägg i en kastrull med socker och citronjuice. Låt koka på medelvärme och rör tills sockret smälter. Låt puttra tills allt är mjukt, ca 10 minuter. Låt svalna.

4. Fördela kompotten i små glas och toppa med grädden.

3 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.