4 rabarberstjälkar
0,5 dl jordgubbar
0,25 dl socker
2 msk citronjuice
Grädde:
1 dl ovispad vispgrädde
3 msk socker
1 vaniljstång, delad på längden
1 äggula
1,5 dl hårdvispad grädde
1. Värm upp grädde, socker och vaniljstång i en kastrull och sjud tills sockret har löst sig helt. Ta upp vaniljstången, skrapa ur fröna och lägg dem i grädden.
2. Tillsätt äggulan och vispa samman på medelvärme, det får inte koka. Ta såsen från värmen när den har tjocknat något. Låt den svalna helt och vänd sedan ned den vispade grädden.
3. Skölj och skär rabarber och jordgubbar i mindre bitar. Lägg i en kastrull med socker och citronjuice. Låt koka på medelvärme och rör tills sockret smälter. Låt puttra tills allt är mjukt, ca 10 minuter. Låt svalna.
4. Fördela kompotten i små glas och toppa med grädden.
3 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…