Placeholder

Rabarber- och jordgubbscobbler

Ingredienser

2 rabarberstjälkar
smör
0,5 dl råsocker
4 dl färska jordgubbar
50 g vit choklad
100 g smör
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
rivet skal av 0,5 lime
0,5 nypa salt
0,5 dl socker
0,75 dl Kesella Vanilj
0,75 dl ströbröd

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Skiva rabarbern och smörstek bitarna mjuka med råsockret. Dela jordgubbarna på hälften och blanda med hackad choklad. Blanda även i rabarbern.

3. Tärna rumsvarmt smör och nyp ihop med mjöl, vaniljsocker, bakpulver, limeskal, salt och socker. Tillsätt vaniljkesella och ströbröd.

4. Lägg bärröran i en ugnsfast form och klicka ut smeten. Grädda mitt i ugnen 25 minuter.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.