800 g potatis
3 st morötter
2 st gula lökar
500 g vegokorv
6 msk olja
4 msk persilja
salt & peppar
Receptet är för 4 personer.
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skala potatis och skär den i ca 1x1 cm tärningar. Lägg i ett durkslag. Skölj av stärkelsen från potatistärningarna med vatten. Låt rinna av.
3. Värm en stekpanna och bryn potatisen några minuter i en msk olja. Vänd runt den då och då.
4. Lägg över potatis i en ugnsform och sätt in i ugnen.
5. Skala och tärna morötter.
6. Bryn morotstärningarna några minuter i en msk olja. Vänd runt då och då. Skala och hacka löken. Lägg över moroten med potatisen och sätt in i ugnen.
7. Stek löken mjuk några minuter i en msk smör och olja. Rör om då och då. Skär korven i ca 1x1 cm tärningar.
8. Lägg över löken med potatisen. Bryn korven några minuter i en msk olja. Lägg över med potatisen och sätt in i ugnen.
Stek pytten i ugnen i ytterligare ca 10 minuter tills rotfrukterna är genomstekta och mjuka. Ta ut en bit potatis och smaka - stek annars några minuter till.
9. Hacka persilja. Ta ut pyttipannan och smaka av den med salt samt peppar. Strö över hackad persilja.
Tillbehör: servera pytt i pannan med rödbetor och gärna en grönsallad till.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…