Placeholder

Punschknappsgrottor

Ingredienser

200 g rumsvarmt smör
1 dl socker
4,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 tsk arraksarom
24 punschknappar

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa ihop det rumsvarma smöret med socker och arraksarom. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker, rör ned i smöret och knåda ihop till en smidig deg.

3. Dela degen i 24 delar och rulla varje del till en liten boll. Lägg dem på bakpappersklädda plåtar eller i t ex muffinsplåtar.

4. Tryck ordentligt ned en punschknapp i varje boll, så de inte rinner över så mycket när kakorna gräddas i ugnen. Grädda ca 15 minuter och låt svalna på plåten.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Guldvinnande fynd till sommarens smaker
229 kr