200 g rumsvarmt smör
1 dl socker
4,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 tsk arraksarom
24 punschknappar
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ihop det rumsvarma smöret med socker och arraksarom. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker, rör ned i smöret och knåda ihop till en smidig deg.
3. Dela degen i 24 delar och rulla varje del till en liten boll. Lägg dem på bakpappersklädda plåtar eller i t ex muffinsplåtar.
4. Tryck ordentligt ned en punschknapp i varje boll, så de inte rinner över så mycket när kakorna gräddas i ugnen. Grädda ca 15 minuter och låt svalna på plåten.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng