Saftig och smakrik kycklingrätt som passar lika bra i tortillabröd som tillsammans med potatis eller ris. recept Kristina Andersson.
4p
500 g kycklingfilé
blandade grönsaker, t.ex. sallad, avokado, tomat
tortillabröd
Sås
2 vitlöksklyftor
3 msk riven ingefära
3 msk japansk soja
1 msk flytande honung
2 msk ketchup
1 msk sesamolja
2 msk sesamfrön
Pressa vitlöksklyftorna och riv ingefäran. Blanda med resten av ingredienserna till såsen.
Skär kycklingfiléerna i stora bitar och lägg i en ugnsfast form. Häll över såsen och ugnsstek i 175 grader i 20–30 minuter.
Dra isär kycklingen med två gafflar så att köttet blandas ordentligt med såsen. Låt steka i ytterligare 15 minuter.
Servera tillsammans med salladsblad och skurna grönsaker i tortillabröd.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
NOD XL Slim airfryer 5 liter
Värde 999 kr
Tävla här
Stäng