Pulled chicken

Ingredienser

Saftig och smakrik kycklingrätt som passar lika bra i tortillabröd som tillsammans med potatis eller ris. recept Kristina Andersson.

4p

500 g kycklingfilé
blandade grönsaker, t.ex. sallad, avokado, tomat
tortillabröd

Sås
2 vitlöksklyftor
3 msk riven ingefära
3 msk japansk soja
1 msk flytande honung
2 msk ketchup
1 msk sesamolja
2 msk sesamfrön

Gör så här

Pressa vitlöksklyftorna och riv ingefäran. Blanda med resten av ingredienserna till såsen.
Skär kycklingfiléerna i stora bitar och lägg i en ugnsfast form. Häll över såsen och ugnsstek i 175 grader i 20–30 minuter.
Dra isär kycklingen med två gafflar så att köttet blandas ordentligt med såsen. Låt steka i ytterligare 15 minuter.
Servera tillsammans med salladsblad och skurna grönsaker i tortillabröd.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.