PS Klassiker: Pumpasoppa

Ingredienser

Till 4-6 personer:
1 stor lök
1 vitlöksklyfta
1 butternutpumpa (skalad och urkärnad, ca 500 gr)
smör
1/2 L Buljong, kyckling eller grönsak
salt och peppar

Eventuellt:
1-2 dl grädde
citronsaft
1 msk riven ingefära
1 liten nypa chili/chilifrukt

Gör så här

1. Skala och kärna ur pumpan. Spara kärnorna och skär pumpaköttet i mindre bitar.

2. Hacka löken. Stek den mjuk och smakrik i smöret – på måttlig värme – i botten på en rymlig kastrull. Tillsätt vitlök och pumpa i bitar. Stek tills aromerna börjar gifta sig.

3. Tillsätt buljong och koka sakta i ungefär 15 minuter. Under tiden:
4. Rosta pumpafröna i en torr panna.
5. Mixa soppan slät med mixerstav och smaka av med salt och (mycket) peppar.

Garnera med pumpafrön och en god (oliv)olja.

Om du vill: Tillsätt någon eller några av de "eventuella" ingredienserna innan du mixar.

Viktigt: Pumpa är en söt grönsak, var varsam med andra söta ingredienser (t ex kokosmjölk eller äpple).

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.