Till 4-6 personer:
1 stor lök
1 vitlöksklyfta
1 butternutpumpa (skalad och urkärnad, ca 500 gr)
smör
1/2 L Buljong, kyckling eller grönsak
salt och peppar
Eventuellt:
1-2 dl grädde
citronsaft
1 msk riven ingefära
1 liten nypa chili/chilifrukt
1. Skala och kärna ur pumpan. Spara kärnorna och skär pumpaköttet i mindre bitar.
2. Hacka löken. Stek den mjuk och smakrik i smöret – på måttlig värme – i botten på en rymlig kastrull. Tillsätt vitlök och pumpa i bitar. Stek tills aromerna börjar gifta sig.
3. Tillsätt buljong och koka sakta i ungefär 15 minuter. Under tiden:
4. Rosta pumpafröna i en torr panna.
5. Mixa soppan slät med mixerstav och smaka av med salt och (mycket) peppar.
Garnera med pumpafrön och en god (oliv)olja.
Om du vill: Tillsätt någon eller några av de "eventuella" ingredienserna innan du mixar.
Viktigt: Pumpa är en söt grönsak, var varsam med andra söta ingredienser (t ex kokosmjölk eller äpple).
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…