Prästostbröd!

Ingredienser

50 g jäst
5 dl vatten 37 grader
1/5 dl smör & rapsolja
250 gram lättkvarg
1 msk salt
3 msk dillfrön
5 dl grahamsmjöl
11 dl dinkelmjöl
200 gram kvibille prästost
Dill

Gör så här

Smula jästen i en bunke och häll över vattnet. Rör tills jästen löser sig. Tillsätt smör & rapsolja, kvarg, salt, dillfrö, grahamsmjöl och dinkelmjöl. Arbeta ihop till en smidig deg. Jäs under bakduk i ca 45 minuter. Skär osten i tärningar och sätt ugnen på 200 grader. Platta ut degen i en smord långpanna. Tryck ner osten i degen och låt jäsa övertäckt i ca 30 minuter. Tryck ner osten ytterligare innan gräddning. Grädda i mitten av ugnen i ca 35 minuter. Låt brödet svalna och skär det sen i bitar.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.