En sats ger 4 portioner
Tid: ca 15 minuter + minst 2 timmar i kylen
Svårighetsgrad: lätt
Glutenfri
Betyg: SSSSS++++
Ingredienser kräm:
3 1/2 dl grädde
1 1/2 dl mjölk
2 tsk vaniljpasta, bourbon vanilj eller en hel vaniljstång skrapad
3 msk strösocker
1 krm salt
5 äggulor
Ingredienser topping och dekorering:
2 äggvitor
1 dl strösocker
1/2 tsk creme de tartar eller lite citronsaft
Instruktioner:
Vispa äggulorna i en kastrull
I en annan kastrull blanda resten av ingredienserna och värm på medelvärme till det nästan börjar koka.
Rör då och då.
Häll den varma gräddmjölken i en tunn stråle över äggulorna. Vispa kontinuerligt.
Ställ kastrullen med krämen på spisen, på medel värme och sjud tills krämen tjocknar, ca 10 minuter.
Ta bort från spisen och låt stå ca 10 minuter innan du häller upp i portionsformarna.
Låt dem kallna innan du ställer formarna i kylskåpet.
Innan servering vispa äggvitorna till hård skum.
Tillsätt tartar eller citron saft och sen strösockret under fortsatt vispning.
Fyll en spritspåse med marängen.
Spritsa toppen på varje portion med maräng och bränn av med en brännare.
Vill du inte toppa med maräng kan du alltid ta frukt och bär, karamellsås och flingsalt eller grädde. Jag tycker att krämen som inte är så söt passar utmärkt ihop med marängen och sen älskar jag att spritsa och bränna…Ha ha ha låter hemskt men ni förstår vad jag menar.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…