5 dl standardmjölk
50 g jäst
50 g smör
2 tsk salt
2 dl grovt rågmjöl
10 dl vetemjöl
Pensling och garnering:
standardmjölk
pumpakärnor
Värm mjölken till fingervärme, ca 37 grader. Smula jästen i en bunke. Häll över mjölken. Rör om tills jästen har löst sig. Tillsätt smör, salt och mjöl.
Arbeta ihop degen tills den känns smidig. Jäs under bakduk i ca 45 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Arbeta degen på mjölat bakbord och forma den till en rulle. Dela degen i 16 delar. Forma dem till runda bullar och platta ut dem till 10-12 cm i diameter. Lägg den på plåtar med bakplåtspapper och låt jäsa i 20 minuter. Pensla bröden med mjölk och strö över frön. Grädda bröden i mitten av ugnen i ca 12 minuter. Låt bröden svalna på galler under bakduk.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
NOD XL Slim airfryer 5 liter
Värde 999 kr
Tävla här
Stäng