Poké Bowl

Ingredienser

Ca: 4 portioner

3 dl sushiris
1 msk sesamolja
2 msk japansk soja
3 teskedar chilisås
1 vitlöksklyfta
2 salladslökar
500 g kravmärkt laxfilé
1 mango
1/2 gurka
2 avokado
2 dl edamamebönor
1 msk sesamfrön

Gör så här

Börja med att koka riset. Blanda sesamolja, soja och chilisås i en skål, skala och riv ner vitlöken och vispa ihop. Tärna laxen i stora tärningar. Ansa och skiva salladslöken tunt. Vänd ner lax och salladslök i såsen. Skala och tärna mangon. Skär gurkan i skivor. Dela och kärna ur avokadon och gröp ur avokadoköttet, skär i tunna skivor. Koka bönorna i en kastrull med lättsaltat vatten i cirka 3 minuter. Häll av bönorna i ett durkslag och kyl ner med kallt vatten. Fördela riset i skålarna. Lägg på grönsakerna och laxen och strö sedan över sesamfröna.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.