Ca: 4 portioner
3 dl sushiris
1 msk sesamolja
2 msk japansk soja
3 teskedar chilisås
1 vitlöksklyfta
2 salladslökar
500 g kravmärkt laxfilé
1 mango
1/2 gurka
2 avokado
2 dl edamamebönor
1 msk sesamfrön
Börja med att koka riset. Blanda sesamolja, soja och chilisås i en skål, skala och riv ner vitlöken och vispa ihop. Tärna laxen i stora tärningar. Ansa och skiva salladslöken tunt. Vänd ner lax och salladslök i såsen. Skala och tärna mangon. Skär gurkan i skivor. Dela och kärna ur avokadon och gröp ur avokadoköttet, skär i tunna skivor. Koka bönorna i en kastrull med lättsaltat vatten i cirka 3 minuter. Häll av bönorna i ett durkslag och kyl ner med kallt vatten. Fördela riset i skålarna. Lägg på grönsakerna och laxen och strö sedan över sesamfröna.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…