1 dl ättiksprit (12 %)
1,5 dl vatten
4 ägg
1. Blanda ättika och vatten i en skål.
2. Knäck ner ett ägg i taget med ca 30 sekunders mellanrum så att äggvitan hinner reagera med syran. Låt stå i 5 minuter.
3. Koka upp en stor vid kastrull med saltat vatten.
4. Stjälp ner vätskan med äggen rakt ner i det kokande vattnet.
5. Låt sjuda i 3-4 minuter. Lyft upp äggen med hålslev och lägg på en tallrik med papper så vätskan rinner av.
6. Servera de pocherade äggen på rostat bröd med tillbehör. T ex färskost, spenat, avokado och skinka.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk