Pocherat ägg

Ingredienser

1 dl ättiksprit (12 %)
1,5 dl vatten
4 ägg

Gör så här

1. Blanda ättika och vatten i en skål.
2. Knäck ner ett ägg i taget med ca 30 sekunders mellanrum så att äggvitan hinner reagera med syran. Låt stå i 5 minuter.
3. Koka upp en stor vid kastrull med saltat vatten.
4. Stjälp ner vätskan med äggen rakt ner i det kokande vattnet.
5. Låt sjuda i 3-4 minuter. Lyft upp äggen med hålslev och lägg på en tallrik med papper så vätskan rinner av.
6. Servera de pocherade äggen på rostat bröd med tillbehör. T ex färskost, spenat, avokado och skinka.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.