Placeholder

Plommonpaj

Ingredienser

15 - 20 plommon
3 - 5 msk socker, beroende på
hur syrlig du vill ha pajen
1 msk färskpressad citronsaft
0,5 tsk stött eller malen kardemumma

Smuldeg:
3 dl vetemjöl
3 msk socker
1 krm salt
150 g smör

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 grader. Smörj och sockra en pajform.

2. Halvera och kärna ur plommonen och lägg dem i formen. Strö socker och kardemumma över och häll på citronsaften.

3. Blanda degen och smula den över plommonen. Grädda ca 30 minuter tills den fått fin färg. Låt den svalna något och servera den med vaniljsås eller grädde.

8 - 10 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.