50 g vatten
7 g agar agar
500 g urkärnade plommon
1 kanelstång
70 g honung
1/2 tsk Atamon konserveringsmedel (frivilligt, ej AIP/paleo)
Mät upp agar agar och häll det och vattnet i en tjockbottnad kastrull. Låt svälla ca 10 minuter. Ha i plommonen och kanelstången och koka 15 minuter på medelvärme under omrörning. (Det kan bränna fast i bottnen, speciellt i början).
Ta av kastrullen från värmen. Plocka upp kanelstången, ha i honung och mixa alltsammans med mixerstaven, så skalen finfördelas. Blanda även i konserveringsmedel om du väljer att använda det. (Vid AIP/paleo används inget konserveringsmedel). Häll upp i en steriliserad glasburk och låt stelna 1-2 timmar innan användning.
Om du tar lit mindre agar agar (4-5 g) blir det istället en god puré som funkar bra ihop med fläskkött eller i frukostgröten.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…