Plommonmarmelad AIP paleo

Ingredienser

50 g vatten
7 g agar agar
500 g urkärnade plommon
1 kanelstång
70 g honung
1/2 tsk Atamon konserveringsmedel (frivilligt, ej AIP/paleo)

Gör så här

Mät upp agar agar och häll det och vattnet i en tjockbottnad kastrull. Låt svälla ca 10 minuter. Ha i plommonen och kanelstången och koka 15 minuter på medelvärme under omrörning. (Det kan bränna fast i bottnen, speciellt i början).

Ta av kastrullen från värmen. Plocka upp kanelstången, ha i honung och mixa alltsammans med mixerstaven, så skalen finfördelas. Blanda även i konserveringsmedel om du väljer att använda det. (Vid AIP/paleo används inget konserveringsmedel). Häll upp i en steriliserad glasburk och låt stelna 1-2 timmar innan användning.

Om du tar lit mindre agar agar (4-5 g) blir det istället en god puré som funkar bra ihop med fläskkött eller i frukostgröten.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.