2,5 dl Vetemjöl
0,5 tsk Salt
6 dl Mjölk (Går utmärkt att byta ut mot Vatten)
3 Ägg
2-3 msk Flytande Margarin
1) Blanda vetemjöl och salt i en bunke.
2) Tillsätt hälften av mjölken och vispa smeten jämn.
3) Häll i resten av mjölken och vispa i äggen. Rör ner margarinet.
Hetta upp en panna och klicka i lite margarin.
4) Häll i ett tunt lager smet i pannan. När ytan stelnat och blivit matt är det dax att vända och grädda på andra sidan. Färgen ska vara ljust brun.
5) Lägg plättarna på ett fat.
Servera med sylt och vispad grädde.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng