Pizzabullar

Ingredienser

Deg

50 g jäst
6 dl fingervarmt vatten
2 tsk salt
3 msk rapsolja
18-20 dl vetemjöl

Tomatsås

3 dl krossade tomater
1 dl tomatpuré
2 msk torkad oregano

Fyllning

400 g strimlad rökt skinka
500 g riven ost
färska champinjoner
salami

Gör så här

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Rör ner salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget.

2. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 minuter.

3. Dela degen i två bitar. Kavla ut varje bit till en rektangel, ca 1 cm tjock.

4. Tomatsås. Blanda ihop krossade tomater, tomatpuré och oregano. Bred ut såsen på degplattorna.

5. Strö ut valfri fyllning på degplattorna. Rulla ihop från långsidan.

6. Skär rullarna i skivor, ca 2 cm breda. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa i ca 20-30 minuter.

7. Sätt ugnen på 250 grader. Grädda bullarna mitt i ugnen i 8-10 minuter. Låt svalna under bakduk.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.