Deg
50 g jäst
6 dl fingervarmt vatten
2 tsk salt
3 msk rapsolja
18-20 dl vetemjöl
Tomatsås
3 dl krossade tomater
1 dl tomatpuré
2 msk torkad oregano
Fyllning
400 g strimlad rökt skinka
500 g riven ost
färska champinjoner
salami
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Rör ner salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget.
2. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
3. Dela degen i två bitar. Kavla ut varje bit till en rektangel, ca 1 cm tjock.
4. Tomatsås. Blanda ihop krossade tomater, tomatpuré och oregano. Bred ut såsen på degplattorna.
5. Strö ut valfri fyllning på degplattorna. Rulla ihop från långsidan.
6. Skär rullarna i skivor, ca 2 cm breda. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa i ca 20-30 minuter.
7. Sätt ugnen på 250 grader. Grädda bullarna mitt i ugnen i 8-10 minuter. Låt svalna under bakduk.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…