Deg
50 g jäst
6 dl fingervarmt vatten
2 tsk salt
3 msk rapsolja
18-20 dl vetemjöl
Tomatsås
3 dl krossade tomater
1 dl tomatpuré
2 msk torkad oregano
Fyllning
400 g strimlad rökt skinka
500 g riven ost
färska champinjoner
salami
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Rör ner salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget.
2. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
3. Dela degen i två bitar. Kavla ut varje bit till en rektangel, ca 1 cm tjock.
4. Tomatsås. Blanda ihop krossade tomater, tomatpuré och oregano. Bred ut såsen på degplattorna.
5. Strö ut valfri fyllning på degplattorna. Rulla ihop från långsidan.
6. Skär rullarna i skivor, ca 2 cm breda. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa i ca 20-30 minuter.
7. Sätt ugnen på 250 grader. Grädda bullarna mitt i ugnen i 8-10 minuter. Låt svalna under bakduk.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg