4 Port
Deg: 25 g jäst, 2dl ljummet vatten, 2msk olivolja, 1 nypa salt, 5dl vetemjöl Special.
Pålägg: Pizzasås, 6-8 skivor prosciutto, 1dl västerbottenost, 1dl grovriven parmesan, 1 påse mini mozzarella, pinjenötter, ev lite sallad,svartpeppar.
Lös upp jästen I vattnet, tillsätt olivolja och salt, arbeta in mjölet och knåda till en smidig deg, jäs 1 timme under handduk.
Kavla ut degen till pizzor i önskad storlek.
Lägg på sås och västerbottenost och mozzarella lite svartpeppar, grädda 225gr ca 5 - 10min, ska vara nästan färdig, ta på prosciutto kör ca 2 min till. Garnera med parmesan, rostade pinjenötter och något grönt.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…