4 Port
Deg: 25 g jäst, 2dl ljummet vatten, 2msk olivolja, 1 nypa salt, 5dl vetemjöl Special.
Pålägg: Pizzasås, 6-8 skivor prosciutto, 1dl västerbottenost, 1dl grovriven parmesan, 1 påse mini mozzarella, pinjenötter, ev lite sallad,svartpeppar.
Lös upp jästen I vattnet, tillsätt olivolja och salt, arbeta in mjölet och knåda till en smidig deg, jäs 1 timme under handduk.
Kavla ut degen till pizzor i önskad storlek.
Lägg på sås och västerbottenost och mozzarella lite svartpeppar, grädda 225gr ca 5 - 10min, ska vara nästan färdig, ta på prosciutto kör ca 2 min till. Garnera med parmesan, rostade pinjenötter och något grönt.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg