Piroger

Ingredienser

4 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver
350 g potatis kokt
100 g smör eller margarin
Fyllning
1 st purjolök
1 st morot
2 tsk smör eller margarin
300 g färs
1/2 dl hackad persilja
salt & peppar

Gör så här

Receptet är för 4 personer.

1. Fyllning: Börja med fyllningen och låt den svalna. Fräs skivad purjolök, riv morötterna och färs i en stekpanna med smör tills färsen är smulig. Tillsätt persilja och smaka av med salt och peppar.

2. Pirogdeg: Blanda mjöl, salt och bakpulver i en skål. Riv potatisen. Tillsätt potatis och rumstempererat smör till mjölblandningen och arbeta ihop till en deg. Dela degen i 12 delar och kavla ut varje del till en rund platta.

3. Lägg 1/12 av fyllningen i mitten på varje rundel. Pensla kanterna med vatten, vik ihop och tryck till. Vecka kanten och vänd pirogen så att kanten ligger uppåt.

4. Lägg över pirogerna på en plåt med bakplåtspapper och pensla dem med vatten. Grädda pirogerna mitt i ugnen i ca 10 minuter.

Tillhör: Servera med en sallad.

Betyg (1 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.