4 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver
350 g potatis kokt
100 g smör eller margarin
Fyllning
1 st purjolök
1 st morot
2 tsk smör eller margarin
300 g färs
1/2 dl hackad persilja
salt & peppar
Receptet är för 4 personer.
1. Fyllning: Börja med fyllningen och låt den svalna. Fräs skivad purjolök, riv morötterna och färs i en stekpanna med smör tills färsen är smulig. Tillsätt persilja och smaka av med salt och peppar.
2. Pirogdeg: Blanda mjöl, salt och bakpulver i en skål. Riv potatisen. Tillsätt potatis och rumstempererat smör till mjölblandningen och arbeta ihop till en deg. Dela degen i 12 delar och kavla ut varje del till en rund platta.
3. Lägg 1/12 av fyllningen i mitten på varje rundel. Pensla kanterna med vatten, vik ihop och tryck till. Vecka kanten och vänd pirogen så att kanten ligger uppåt.
4. Lägg över pirogerna på en plåt med bakplåtspapper och pensla dem med vatten. Grädda pirogerna mitt i ugnen i ca 10 minuter.
Tillhör: Servera med en sallad.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…