4 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver
350 g potatis kokt
100 g smör eller margarin
Fyllning
1 st purjolök
1 st morot
2 tsk smör eller margarin
300 g färs
1/2 dl hackad persilja
salt & peppar
Receptet är för 4 personer.
1. Fyllning: Börja med fyllningen och låt den svalna. Fräs skivad purjolök, riv morötterna och färs i en stekpanna med smör tills färsen är smulig. Tillsätt persilja och smaka av med salt och peppar.
2. Pirogdeg: Blanda mjöl, salt och bakpulver i en skål. Riv potatisen. Tillsätt potatis och rumstempererat smör till mjölblandningen och arbeta ihop till en deg. Dela degen i 12 delar och kavla ut varje del till en rund platta.
3. Lägg 1/12 av fyllningen i mitten på varje rundel. Pensla kanterna med vatten, vik ihop och tryck till. Vecka kanten och vänd pirogen så att kanten ligger uppåt.
4. Lägg över pirogerna på en plåt med bakplåtspapper och pensla dem med vatten. Grädda pirogerna mitt i ugnen i ca 10 minuter.
Tillhör: Servera med en sallad.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng