Pirogdeg
6 dl mjöl
0,5 tsk salt
1 ägg
110 g smör
4 tsk iskallt vatten
1-2 liter fritösfett till fritering
Finsk pirogdeg
2,5 dl vatten
1 tsk salt
6 dl rågmjöl
1-2 liter fritösfett till fritering
Pirogdeg med jäst
5 dl mjölk
50 g jäst
50 g svenskt smör
1 tsk strösocker
1 tsk salt
11-12 dl mjöl
1-2 liter fritösfett till fritering
Pirogdeg
Blanda mjöl med salt i en skål. Tillsätt kallt smör skuret i bitar, sedan 1 ägg och det kalla vattnet
Mixa eller blanda detta för hand tills blandningen liknar grova smulor. Forma degen till en boll och linda in den ordentligt med plastfilm. Ställ in i kylen i minst 1 timme.
Ta ut degen och rulla den till en jämn rulle, skär i lika stora bitar och kavla ut. Du bör få ut 10-12 bitar. Kavla ut pirogerna tunt och fritera i max 150 grader.
Toppa sedan upp med valfri fyllning.
Finsk pirogdeg
Blanda samman vatten, salt och mjöl till en smidig deg.
Rulla degen till en jämn rulle, skär i lika stora bitar och kavla ut. Du bör få ut 10-12 bitar. Kavla ut pirogerna tunt, använd mjöl så de inte klibbar fast.
Lägg eller stapla dessa och låt degen vila i 30-40 min innan du friterar i max 150 grader.
Toppa sedan upp med valfri fyllning.
Pirogdeg med jäst
Börja med att värma mjölk till 37°.
Smula sedan ner jästen i en degbunke. Lös upp jästen med mjölken med en träspade.
Tillsätt smör, socker och salt och arbeta in mjölet, lite i taget, till en smidig deg.
Låt jäsa övertäckt minst i 30 min.
Kavla ut degen tunt på en mjölad yta och skär ut 10-12 skivor. Fritera dessa i max 150 grader.
Toppa sedan upp med valfri fyllning.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…