Picklad rabarber

Ingredienser

Picklad rabarber

Ingredienser

3-4 stjälkar rabarber
3 krm salt
1 dl vatten
2 msk socker
2 msk 12 % ättika

Gör så här

Gör så här:

Riv rabarbern med hjälp av en mandolin, eller skär tunt med en vass kniv. Du kan gärna göra lite olika former, smala strimlor och tunna skivor.
Lägg rabarbern på ett fat, salta, och lägg något tungt på fatet och pressa rabarbern i 30 minuter, på samma sätt som man gör med pressgurka.
Blanda vatten och ättika, rör ner sockret tills sockret är upplöst.
Rör sedan ner rabarbern i lagen och låt stå i minst 30 minuter.
Servera gärna som tillbehör till grillat, gott till både kött och fisk.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Imponerande "fullträff" hyllas av experterna
99 kr