Picatta milanse ( ricetta originale )

Ingredienser

4 portioner.

Du behöver:
500 g benfri fläskkotlettrad
1 dl vetemjöl
1 dl riven färsk parmesan
2 st ägg
1 tsk paprikapulver
1 knivsudd muskotnöt (riven)
4 st skalade tomater
1 st hackad gul lök
1 knippe färsk basilika
2 msk olivolja
3 dl avorioris
4 dl vatten
2 msk olivolja
saffran, salt

Gör så här

Gör så här:
Fräs riset tillsammans med saffran i oljan och slå i vatten och smaka av med salt. Koka i ca 18 minuter under omrörning.

Samtidigt kokas såsen ihop med fräst hackad lök, skurna tomater och lite peppar. Vänd i hackad färsk basilika efter ca 10 minuter.

Skär köttet i noisetter (2 st / pers) och banka det lätt. Vänd i kryddat mjöl. Blanda ägg, ost och paprika. Doppa köttet i blandningen och stek gyllenbrunt i smör.

Servera noisetterna på risbädd och slå lite sås omkring. Garnera med färska basilikablad.
Njut direkt!

Aubergine kan man ta som vegetariskt alternativ: Skär en aubergine på längden i skivor. Salta dem och låt vätska dra ur i 15 minuter. Panera och stek som ovan.

boun appetito ragazzi!
följ mig på Facebook: @chefgiovannipisa

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.