4 portioner.
Du behöver:
500 g benfri fläskkotlettrad
1 dl vetemjöl
1 dl riven färsk parmesan
2 st ägg
1 tsk paprikapulver
1 knivsudd muskotnöt (riven)
4 st skalade tomater
1 st hackad gul lök
1 knippe färsk basilika
2 msk olivolja
3 dl avorioris
4 dl vatten
2 msk olivolja
saffran, salt
Gör så här:
Fräs riset tillsammans med saffran i oljan och slå i vatten och smaka av med salt. Koka i ca 18 minuter under omrörning.
Samtidigt kokas såsen ihop med fräst hackad lök, skurna tomater och lite peppar. Vänd i hackad färsk basilika efter ca 10 minuter.
Skär köttet i noisetter (2 st / pers) och banka det lätt. Vänd i kryddat mjöl. Blanda ägg, ost och paprika. Doppa köttet i blandningen och stek gyllenbrunt i smör.
Servera noisetterna på risbädd och slå lite sås omkring. Garnera med färska basilikablad.
Njut direkt!
Aubergine kan man ta som vegetariskt alternativ: Skär en aubergine på längden i skivor. Salta dem och låt vätska dra ur i 15 minuter. Panera och stek som ovan.
boun appetito ragazzi!
följ mig på Facebook: @chefgiovannipisa
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…