Börja med fyllningen för den ska klickas ut på en tallrik och hinna frysa till bitar.
Fyllning
75 g smör, rumsvarmt
100 g Philadelphiaost
1 ½ dl florsocker
1 msk vaniljsocker
2 tsk kanel
Deg
25 g jäst
3 dl mjölk, ljummen
75 g smör, rumsvarmt
½ dl strösocker
1 nypa salt
7–8 dl vetemjöl
Garnering
ägg
pärlsocker
1. Fyllning: Rör ihop alla ingredienserna i en skål. Klicka ut ca 40 lika stora högar på en tallrik eller skärbräda. Ställ den i frysen i 1–2 timmar så att bitarna blir frysta.
2. Deg: Smula ner jästen i en bunke och lös upp den med mjölken. Tillsätt smör, strösocker, salt och vetemjöl, lite i taget. Rör ihop allt till en lite kladdig deg. Strö lite mjöl över ytan och låt den jäsa under bakduk i ca 40 min.
3. Tryck ut degen med mjölade händer i en långpanna, ca 29 x 32 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 200 grader.
4. Tryck ca 40 hål i degen med pekfingret.
5. Tryck ner en bit fryst smörfyllning i varje hål.
6. Pensla degen med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
7. Grädda bullen mitt i ugnen i 20–25 min. Låt den svalna i formen. Skär bullen i rutor med en vass kniv.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…