Fyllning
85g smör, rumsvarmt
125g Philadelphiaost
1 ½ dl florsocker
1 msk vaniljsocker
rivet skal från 1 citron eller några blåbär/ tryck ner ett blåbär i varje färdiggräddad ruta
Bulldegen
25 g jäst
3 dl mjölk, ljummen
75 g smör, rumsvarmt
½ dl strösocker
1 nypa salt
7–8 dl vetemjöl
Ev 0,5tsk malen kardemumma
GÖR SÅ HÄR
1. Fyllning: Rör ihop rumsvarmt smör och philadelphiaosten. Rör i övriga ingredienser och ställ in skålen i kylen.
2. Smula jästen i en bunke och lös upp den med mjölken. Tillsätt smör, socker, salt och vetemjöl, lite i taget. Rör ihop allt till en lite kladdig deg. Strö lite mjöl över ytan och låt den jäsa under bakduk i ca 40 min.
3. Tryck ut degen i en smord långpanna, ca 29 x 32 cm. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 200 grader.
4. Gör ca 40 hål i degen med fingret och tryck ner en bit fryst fyllning i varje hål. Blir degen platt- låt jäsa en stund till.
5. Pensla degen med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda bullen mitt i ugnen i 18–25 min. Låt brödkakan svalna och skär den sedan i rutor.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…