Smeten
2 dl vatten
75 g smör
2 dl vetemjöl
3 st ägg
1. Ställ ugnen på 200 grader.
2. koka upp vattnet + smöret i en kastrull. Smöret kan smältas helt.
3. Vispa kraftigt med elvisp och blanda i mjölet. När det är ordentligt blandat knäck i ett ägg i taget fortfarande under kraftig vispning. När det är kletigt och jämnt blandat klickar du smeten i en spritspåse och spritsar ut va 12-15 bröd.
4. Grädda i mitten på ugnen i ca 20-25 minuter tills de fått färg och blivit lätta och luftiga. Låt svalna medan du vispar grädden.
5. Skär av locket och fyll med grädde (vaniljcreme är också gott) och sedan lite syrliga bär.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…