Petit choux

Ingredienser

2dl vatten, 75g smör, 2dl mjöl, 3ägg, salt.
Fyllning till förrätt: 1dl creme fraiche, 1dl philadelphiaost, salt och peppar, räkor, finhackad rödlök, svart rom.

Gör så här

Ugn 200gr
Koka upp vatten +smör, smöret ska smälta helt, tillsätt lite mjöl i taget under kraftig vispning tills smeten släpper botten, kastrullen ska stå kvar på varma spisplattan, låt svalna något och vispa ner
ett ägg taget och tillsätt en nypa salt. Spritsa ut på en bakplåtsklädd plåt blir ca 10st , grädda mitt I ugnen 20 -30 min, sänk värmen till 175 ca sista 10 minuterna, måste vara torra och öppna inte ugnsluckan för då kan dom sjunka ihop.
Rör ihop cremefraiche och philadelphiaost med lite salt ochpeppar, skär av toppen på petit choux. bred ut krämen och toppa med lök, räkor och kaviar, sätt på locket och servera genast.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.