2dl vatten, 75g smör, 2dl mjöl, 3ägg, salt.
Fyllning till förrätt: 1dl creme fraiche, 1dl philadelphiaost, salt och peppar, räkor, finhackad rödlök, svart rom.
Ugn 200gr
Koka upp vatten +smör, smöret ska smälta helt, tillsätt lite mjöl i taget under kraftig vispning tills smeten släpper botten, kastrullen ska stå kvar på varma spisplattan, låt svalna något och vispa ner
ett ägg taget och tillsätt en nypa salt. Spritsa ut på en bakplåtsklädd plåt blir ca 10st , grädda mitt I ugnen 20 -30 min, sänk värmen till 175 ca sista 10 minuterna, måste vara torra och öppna inte ugnsluckan för då kan dom sjunka ihop.
Rör ihop cremefraiche och philadelphiaost med lite salt ochpeppar, skär av toppen på petit choux. bred ut krämen och toppa med lök, räkor och kaviar, sätt på locket och servera genast.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng