125 g rumsvarmt smör
1,5 dl socker
2 ägg
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk malen kanel
150 g mandelmassa
1,5 msk kallt vatten
4 - 5 konserverade persikohalvor,
300 g
1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en långpanna, ca 25 x 35 cm, med bakplåtspapper.
2. Rör smör och socker vitt och poröst. Tillsätt äggen ett i taget och rör slätt mellan varje.
3. Sikta ned mjöl blandat med bakpulver och kanel i smeten. Rör slätt och bred ut den i långpannan.
4. Riv mandelmassan och tillsätt vattnet. Rör till en slät och fin konsistens.
5. Klicka ut massan jämnt fördelat över smeten. Skär frukten i klyftor och tryck ned dem lätt i smeten. Strö över kokosflingor.
6. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 minuter. Låt svalna och skär sedan upp i rutor.
Ca 28 st
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…