Placeholder

Persikor i kvadrat

Ingredienser

125 g rumsvarmt smör
1,5 dl socker
2 ägg
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk malen kanel
150 g mandelmassa
1,5 msk kallt vatten
4 - 5 konserverade persikohalvor,
300 g

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en långpanna, ca 25 x 35 cm, med bakplåtspapper.

2. Rör smör och socker vitt och poröst. Tillsätt äggen ett i taget och rör slätt mellan varje.

3. Sikta ned mjöl blandat med bakpulver och kanel i smeten. Rör slätt och bred ut den i långpannan.

4. Riv mandelmassan och tillsätt vattnet. Rör till en slät och fin konsistens.

5. Klicka ut massan jämnt fördelat över smeten. Skär frukten i klyftor och tryck ned dem lätt i smeten. Strö över kokosflingor.

6. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 minuter. Låt svalna och skär sedan upp i rutor.

Ca 28 st

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.