Fyllning:
1 stor burk persikor i sockerlag (ca 8-10 persikohalvor)
Pajskal:
150g kallt smör
1 1/2 dl socker
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 ägg
1. Sätt på ugnen på 175 grader
2. Skiva sedan persikorna, inte för tunt, och sprid ut dom i en ugnssäker form
3. Rör snabbt ihop socker och smör, sedan i med de torra ingredienserna och sist i med ägget. Arbeta inte degen för länge då den lätt blir för mjuk och kladdig och då svår att arbeta med sen, låt vila i kylen om så behövs.
4. "Lappa" sedan ut degen över persikorna. Det vill säga ta små degbitar och tryck till med med fingertopparna så det blir som små platåer,
Inte för tunt! (OBS, att försöka kavla ut degen är lockande, men det slutar inte alls bra, så "lappa" är det som gäller!) mjöla eller blöt fingertopparna om så behövs.
5. Grädda mitt i ungen i ca 40 min, tills gyllenbrun.
6. Servera med glass eller vaniljsås.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng