Persikopaj med sprött och fluffigt tak!

Ingredienser

Fyllning:
1 stor burk persikor i sockerlag (ca 8-10 persikohalvor)

Pajskal:
150g kallt smör
1 1/2 dl socker
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 ägg

Gör så här

1. Sätt på ugnen på 175 grader
2. Skiva sedan persikorna, inte för tunt, och sprid ut dom i en ugnssäker form
3. Rör snabbt ihop socker och smör, sedan i med de torra ingredienserna och sist i med ägget. Arbeta inte degen för länge då den lätt blir för mjuk och kladdig och då svår att arbeta med sen, låt vila i kylen om så behövs.
4. "Lappa" sedan ut degen över persikorna. Det vill säga ta små degbitar och tryck till med med fingertopparna så det blir som små platåer,
Inte för tunt! (OBS, att försöka kavla ut degen är lockande, men det slutar inte alls bra, så "lappa" är det som gäller!) mjöla eller blöt fingertopparna om så behövs.
5. Grädda mitt i ungen i ca 40 min, tills gyllenbrun.
6. Servera med glass eller vaniljsås.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Imponerande "fullträff" hyllas av experterna
99 kr