1 l vatten
5 dl grovt hackade persikor
med skal, ca 6 st
2 dl socker
2 dl citronjuice, 4 - 6 st
1. Koka upp vatten, persikobitar och socker i en kastrull och låt koka 3 - 5 minuter. Häll över allt i en mixer och mixa ordentligt. Sila lemonaden, t ex genom en finmaskig sil med ett kaffefilter i. Du behöver hjälpa till med en sked ibland för persikopurén lägger sig i botten på filtret.
2. När du silat lemonaden ställer du in den i kylen minst 3 timmar tills den kallnat helt. Tillsätt sedan citronjuice och smaka av. Servera med is och kanske litet mynta.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng