Pernillas aprikos- och mandellimpa

Ingredienser

100 g mandelmassa
25 g sötmandel, skållad och hackad
25 g mörk choklad, hackad
25 g aprikostärningar
1 msk cognac
50 g mörk choklad, smält tempererad eller blockchoklad
25 g aprikostärningar eller pistagenötter

Gör så här

Blanda aprikoserna med cognacen, låt dra över natten.

Blanda mandelmassa mandlarna och aprikoserna. Blanda sist i choklad hacket.

Forma till en limpa, doppa den i chokladen, dekorera med aprikostärningar eller pistagenötter.

Låt dem torka, lägg den i en påse eller burk. Förvaras svalt och torrt.

Ät skuren i tunna skivor njut.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.