Perfekt saffranspannacotta

Ingredienser

3,5 dl vispgrädde
1,5 dl mjölk
0,5 gram saffran
40 gram strösocker
1 tsk vanlijsocker
1 nypa(or) salt, (en knivsudd)
1,5 tsk gelatinpulver, (blandas med 1,5 msk vatten och får svälla en stund)

Gör så här

1. Lägg i alla ingredienser utom gelatinet i en liten kastrull. Sjud upp långsamt på svag värme tills första bubblan syns. Vispa ej! Rör försiktigt för att slippa få in bubblor i pannacottan.

2. Lägg den svällda klumpen med gelatin i en skål. Häll över den varma gräddblandningen och rör långsamt tills klumpen smält in i smeten. Ställ att svalna ca 1 timme med plast eller lock över (för att förhindra skinn).

3. Rör om försiktigt och häll upp i 6 små portionsskålar. Ställ kallt i minst 4 timmar. Ta gärna fram pannacottan i rumstemperatur ca 30 min innan servering. Den är godare om den inte är kylskåpskall. Njut!

Betyg (1 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Nyhet i beställningssortimentet - 99 kr!
99 kr