500 g fläskfilé eller ytterfilé
3 msk smör
salt
peppar
4 dl matlagningsgrädde
2 dl mjölk
4 msk vetemjöl
75 g smör
3 msk flytande kalvfond
salt
2 msk svartpeppar
2 msk vitpeppar
1. Skär fläskfilén i ca 1,5 cm tjocka skivor. Krydda med salt, svartpeppar och vitpeppar. När köttet är genomstekt viras det in i folie för att bevara köttsafterna.
2. Smält smöret och blanda i vetemjölet. Rör om tills mjölet löst upp sig. Tillsätt grädde och mjölk och vispa samman.
3. Tillsätt kalvfond, salt och peppar. Låt koka ihop till krämig konsistens. Lägg i köttet och koka samman på låg värme.
4. Servera med potatis, pasta eller ris och en grönsallad.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng