500 g fläskfilé eller ytterfilé
3 msk smör
salt
peppar
4 dl matlagningsgrädde
2 dl mjölk
4 msk vetemjöl
75 g smör
3 msk flytande kalvfond
salt
2 msk svartpeppar
2 msk vitpeppar
1. Skär fläskfilén i ca 1,5 cm tjocka skivor. Krydda med salt, svartpeppar och vitpeppar. När köttet är genomstekt viras det in i folie för att bevara köttsafterna.
2. Smält smöret och blanda i vetemjölet. Rör om tills mjölet löst upp sig. Tillsätt grädde och mjölk och vispa samman.
3. Tillsätt kalvfond, salt och peppar. Låt koka ihop till krämig konsistens. Lägg i köttet och koka samman på låg värme.
4. Servera med potatis, pasta eller ris och en grönsallad.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…