Placeholder

Pepparkaksmuffins med äpple

Ingredienser

125 g rumsvarmt smör
2 dl socker
2 ägg
1,5 tsk malen kanel
1,5 tsk nystött kardemumma
1 tsk malen ingefära
0,75 tsk bikarbonat
3 dl vetemjöl
1 dl gräddfil
0,5 dl lingonsylt
1 - 2 äpplen

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader. Ställ 12 stora, stadiga muffinsformar på en plåt eller i ett muffinsbleck.

2. Rör samman smör och socker med elvisp och vispa ned äggen, ett i taget. Blanda kanel, kardemumma, ingefära, bikarbonat och vetemjöl och rör ned blandningen i smeten. Rör sedan ned gräddfil och lingonsylt.

3. Fördela i muffinsformarna. Skär tunna, halvmånformade skivor av äpplena och tryck ned dem i smeten. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Pröva med sticka och låt svalna.

12 st

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.