PepparkaksCheesecake Med Ädelost

Ingredienser

BOTTEN
45g Smält Smör
50g Digestivekex
50g Annas Pepparkakor

FYLLNING
250g Valfri Ädelost
2.5Dl Creme Fraiche
2 Gelatin Blad

Du Kan Ha Valfri Topping Som Passar Ädelost
Tex Fikon, Päron Och Valnötter

Gör så här

1, mixa ihop peparkakorna med digestivekexen till smulor. Tillsätt smöret och blanda det.
2, tryck ut smulorna i en form "16cm i diameter" sedan ställd den i ett kylskåp ca 30 min
3, lägg ner gelatinbladen i kallt vatten och låt stå 10 min.
4, mosa sönder ädelosten i en bunke. Vispa med elvisp till den blir krämig tillsammans med créme Fraichen.
5, smält gelatinet och häll ner det i fyllningen.
6, vänd ner smeten i formen och ställ den i kylskåpet ca 5 Tim.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

bakgrund monterrato
Fynd – “Ett väldigt trevligt vin för ett klockrent pris” – Vinbanken oktober 2025
119 kr