Varje år ser jag till att göra pepparkakor med barnen. Jag har testat flera olika pepparkaksrecept och någon gång har jag även köpt färdig deg, men jag föredrar att göra den själv. Här är det recept jag tycker funkar bäst:
200 gram smör
1.5 dl sirap
3 dlsocker
1.5 dl grädde
1 msk kanel
1 msk ingefära
1 msk bikarbonat
0.5 msk malda nejlikor
12 dl mjöl
Smält smöret och rör i socker och sirap.
Häll upp i bunke o låt svalna något.
Rör i kryddorna och grädden.
Blanda bikarbonaten med lite mjöl och rör sedan i.
Häll i resten av mjölet men spara 2 dl till utbakning.
Låt vila minst 20 timmat i kyl. Degen håller sig i kyl i 10 dagar.
Arbeta med degen och ta eventuellt i mer mjöl.
Kavla ut degen och tryck ut figurer.
Lägg på bakplåtpappersklädd plåt.
Grädda i 200 grader i ca 5 min.
De tunna bränns lätt så gör dem gärna lite tjockare än "köpkakor".
Dekorera fritt med kristyr, linser och allt annat tänkbart- Låt fantasin styra. Barnen brukar vara rätt påhittiga. Favoriten ett år var salta jordnötter.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng