Skal:
50 g smör
150 g socker
125 g vetemjöl
0,5 tsk salt
1,5 tsk bakpulver
1,25 dl mjölk
350 g skivade persikor, färska
eller på burk
litet vatten eller lag
1. Sätt ugnen på 180 grader och smörj en glasform på ca 25 cm.
2. Smält smöret. Vispa ägg och 2/3 av sockret till en vit och fluffig smet. Ta en ren skål och blanda mjöl, bakpulver och resten av sockret.
3. Sikta ned mjölblandningen i smeten och blanda försiktigt så den inte sjunker ihop. Blanda mjölken och det smälta smöret så att smöret svalnar och rör ned blandningen i smeten lika försiktigt.
4. Sprid 3/4 av smeten jämnt i botten och på sidorna av formen. Använder du konserverade persikor så låt dem rinna av ordentligt, men spara lagen. Lägg i de skivade persikorna och skeda över resten av smeten på toppen. Häll fruktlag eller vatten över och strö över kanel och socker.
5. Baka av 45 - 50 minuter eller tills kakan känns genombakt med provsticka. Frukt och fruktlag lägger sig i botten av kakan under gräddningen.
6 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…