Utmärkt ersättare till varmkorv tillsammans med senap och rostad lök.
10 morötter
4 lagerblad
10 kryddpepparkorn
½ rödlök
10 korvbröd
salt
Tillbehör
sötstark senap
ketchup
rostad gammal lök
bostongurka
alspån till rökning
1. Skrubba morötter försiktigt. Värm upp alspån i en gjutjärnspanna. Tänd på och släck med lock.
2. Lägg morötter i en form på botten av en kall ugn. Ställ in rökpanna på galler ovanför. Lyft av locket och stäng ugnslucka noga. Låt kallröka i 40 min.
3. Koka upp vatten med kryddpeppar, lagerblad, salt och klyftad lök.
4. Lägg i morötter och sjud tills mjuka men ändå spänstiga till 90 grader i innertemp.
5. Värm bröd. Lägg i en morot i varje. Toppa med senap, ketchup, rostad lök och boston gurka. Godare än wienerkorv!!!!
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng