Paul Svenssons / Kallrökt morot i bröd

Ingredienser

Utmärkt ersättare till varmkorv tillsammans med senap och rostad lök.

10 morötter
4 lagerblad
10 kryddpepparkorn
½ rödlök
10 korvbröd
salt

Tillbehör
sötstark senap
ketchup
rostad gammal lök
bostongurka
alspån till rökning

Gör så här

1. Skrubba morötter försiktigt. Värm upp alspån i en gjutjärnspanna. Tänd på och släck med lock.

2. Lägg morötter i en form på botten av en kall ugn. Ställ in rökpanna på galler ovanför. Lyft av locket och stäng ugnslucka noga. Låt kallröka i 40 min.

3. Koka upp vatten med kryddpeppar, lagerblad, salt och klyftad lök.

4. Lägg i morötter och sjud tills mjuka men ändå spänstiga till 90 grader i innertemp.

5. Värm bröd. Lägg i en morot i varje. Toppa med senap, ketchup, rostad lök och boston gurka. Godare än wienerkorv!!!!

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.